Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH, kao nositelj EKO HUB-a Široki Brijeg, za područje Županije Zapadno-hercegovačke je podržao inicijativu, uređenja školskog dvorišta Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu.

Kampanja je provedena kroz uređivanje zelenih površina i školskog dvorišta. U suradnji s volonterima i djecom koja pohađaju navedenu školu, kako bi osvijestili najmlađe o potrebi očuvanja okoliša i prirodne raznolikosti.

Jedan od voditelja pokrenute Inicijative kroz mjesec srpanj, je i ravnatelj škole Marin Markota, koji je se zahvalio na potpori i podržao ovu akciju koja uključuje najmlađe, sve u smislu osvješćivanja i odgovornog odnosa prema svojoj okolini.

Eko HUB Široki Brijeg formiran je u okviru projekta „Misli o prirodi!“ koji finansira Vlada Švedske, a provodi Centar za promociju civilnog društva CPCD.

Cilj pokretanja Inicijativa je cjelokupna društvena osviještenost, te društvo koje se odnosi odgovorno prema svojoj okolini u cilju kvalitetnijeg života u budućnosti.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se jave na mail info@ekozh.org, ukoliko imaju na umu inicijativu koju bi proveli u svojoj lokalnoj zajednici, a koja se odnosi za zaštitu okoliša i pospješivanje eko proizvodnje, smanjenje plastike ili neke druge zanimljive ideje.

Svaki mjesec podržavamo i pokrećemo jednu.

Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH