Osnovna škola Kočerin se svojim brojnim aktivnostima približava dobivanju certifikata Eko škola zahvaljujući nizu aktivnosti radionica koje provode niz godina. Sve te aktivnosti u školi predvodi brojna i radišna ekipa EKO SEKCIJE koju vodi nastavnica biologije i kemije Željka Soldo i pedagoginja Iva Kvesić.

Uz stalne aktivnosti kao što su čišćenje školskog dvorišta , uređenje eko kutka, održavanje lončanica, obilježavanje eko datuma, prikupljanje papira i PET ambalaže, eko sekcija ima i niz zanimljivih aktivnosti i radionica. U suradnji s ekipom EKO SORTA koja se bavi prikupljanjem sekundarnih sirovina, organiziran je kratki izlet njihovom reciklažnom pogonu. U ovoj školi se redovito održavaju i različite radionice i prodaja rukotvorina koje proizvode vrijedne ruke naših učenika. Organizirana je prodaja božićnih ukrasa od eko materijala.

Od djela prikupljenog novca zamijenila su se dotrajala rasvjetna tijela u eko učionici i hodnicima. Ostatak novca utrošio se na proizvodnji balzama za usne od prirodnih sastojaka sa mirisima naranče i čokolade.

U tijeku je prodaja prirodnih eko sapuna od kozjeg mlijeka, lavande i raznih ulja. Od prikupljenog novca eko sekcija planira organizirati izlet, urediti školsko dvorište ili organizirati neku novu zanimljivu radionicu.

Kroz projekt Misli o prirodi, kojeg financira Švedska vlada, uspjeli smo urediti multimedijalnu eko učionicu koja je spremna za neke nove vrijedne ,zabavne i vesele projekte i druženja.

Eko OTPOR