Učenici Prve OŠ Široki Brijeg održali su 3. ovogodišnju akcija prikupljanja starog papira u svojoj školi.

Ovo je jedna od brojnih aktivnosti koje provodi ova škola s ciljem očuvanja okoliša i podizanja ekološke svijesti svojih učenika. Nagradne izlete koje organiziraju ove godine omogućio im je Eko – sort d.o.o. Široki Brijeg, s kojim imaju uspješnu suradnju pri prikupljanju i ostalih sekundarnih sirovina, kazali su u objavi na svojoj službenoj Facebook stranici.

Kako su naveli, nužno je naglasiti da je gospodin Emilij Mikulić, ravnatelj Eko – sorta, član njihovog eko – odbora te ujedno i velika podrška u procesu certificiranja ove škole.

Prvo mjesto, nakon zbrajanja ukupne količine papira, osvojio je 6.a (1566 kg), drugo mjesto, s 1013 kg osvojio je 6.e, a treće, s ukupno 791 kg, pripalo je 6.c odjelu.

“Zbog pandemije nije bilo moguće organizirati izlete ranije, stoga nismo uspjeli nagraditi sadašnji 8.a koji je osvojio II. mjesto u školskoj 2019./2020. godini, pa namjeravamo organizirati nagradni izlet u Vjetrenicu za njih, kao i za prvoplasirani odjel na ovogodišnjem natjecanju, 6.a. Izlet je planiran za petak, 13. svibnja 2022. godine” – naveli su.

“Zbog redovitih izleta koji su planirani za svibanj, drugi nagradni izlet će biti u rujnu, naredne školske godine, za odjele 6.e i 6.c. Zanimljivo je istaknuti da su najbolje rezultate postigli šestaši, ali ovom prilikom moramo pohvaliti i 8.d, koji je u ovoj akciji prikupio najviše papira” – Kazali su iz Prve OŠ Široki Brijeg.

Eko OTPOR