PICO je u stvari vrt koji stane na dlan i koji sam sebe zalijeva tako da će vam olakšati brigu o vašim biljkama, tako da vi možete uživati primjerice u svježem bosiljku u kuhinji ili mirisnom jasminu za vašem stolom. Projekt je prijavljen na Kickstarter crowdfundig platformi gdje je prikupio daleko više novca nego što je potrebno. I to čak 57 puta više (traženo 10.000$, prikupljeno više od 576 tisuća).

Ovaj džepni vrt ima ugrađene visoko učinkovite LED diode iz OSRAM-a tako da može u potpunosti zamijeniti sunce i omogućiti vam uzgoj biljaka tijekom cijele godine i to u zatvorenom prostoru, a napajaju baterijom koju punite preko USB Type-C ulaza. Isto tako, PICO ima sustav zalijevanja koji će biljkama uvijek osigurati idealnu količinu vode. Naravno, prvo vi morate uliti vodu ali samo jednom, dok će kapilarni sustav učiniti ostalo i to čitavih deset dana.

Spomenimo kako ima magnet, čičak te posebno podnožje tako da ga možete postaviti bilo gdje, uopće ne mora zauzimati vodoravni prostor u svom domu. Dolazi u tri boje tako da ga možete uskladiti s vašim interijerom.

Još uvijek ga stignete prednaručiti po sniženoj cijeni od 32$.

Racunalo.com