Gornji Gradac, malo mjesto (ne)taknute zelene prirodne oaze u sastavu grada Širokog Brijega.

Brojni brežuljci, hercegovački kamen i gusto naseljena šuma s oko 200-tinjak stanovnika koji udišu čisti zrak, uživaju u plodovima prirode i poljoprivrednih proizvoda koje skoro svaka obiteljska kuća uzgaja.

No, nije sve tako kako se čini na prvu jer u dubini šume, tamo negdje uz cestu na putu prema mjestu Radešice između kamena i prirodnog zelenila, nalazi se nekoliko lokacija koje kvare sami izgled ove (ne)taknute prirode.

Jesu li prolaznici ili turisti koji dođu udahnuti čisti zrak i odmoriti od svakodnevne gradske užurbanosti, možda sami mještani, možda netko iz šume ili je palo iz zraka, to je manje bitno u ovom slučaju, nego kako izgleda neodgovornost pojedinaca koji svojim postupcima bez razmišljanja na posljedice uništavaju prirodnu oazu na ovom području koja se sramežljivo povlači i s proljećem skriva duboko u sebi jedan ružan prizor kojeg čini čovjek.

Unatoč tabli koja je tik uz mjesto ovog odlagališta, i na kojoj jasno, čitko, na latinici i velikim slovima piše “ZABRANJENO ODLAGANJE SMEĆA!”, pretpostaviti ćemo kako je palo ovo sve “palo s neba”!

Udruga “Eko OTPOR” nastavlja prikazivati većinu takvih mjesta na području Županije Zapadnohercegovačke bez imalo srama kroz svoje brojne priloge, tekstove i priče. Nakon što smo vidjeli sramotno iskipavanje otpada na nelegalnom odlagalištu na putu prema naselju Izbično. Sada Vam donosimo prilog iz Gornjeg Graca, lokaliteta Radešice .

Parite nas, preko naših društvenih mreža Facebook, YouTube ili WEB stranice Ekootpor.com, šaljite nam dokazne materijali, sudjelujte u promjenama Eko OTPOR-a.

Nemojte biti pasivni, budite aktivni i mijenjamo neke stvari dok ne bude kasno!

Eko OTPOR