Centar za građansku suradnju iz Livna u partnerstvu sa Udruženjem građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova održao je konferenciju za medije povodom završetka prve godine implementacije petogodišnjeg projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“.

Tom prilikom predstavljeno je devet podgrantova – projekata koji su realizirani u prethodnom periodu na području Livna, Tomislavgrada, Bosanskog Grahova, Kupresa, Posušja, Širokog Brijega i Gruda. Riječ je o projektima koji su od iznimne važnosti za društvenu zajednicu te su promicatelji pozitivnih promjena i pokazatelji razvoja društva kao cjeline. Implementacijom ovih podgrantova na području ŽZH i HBŽ stvorena je mogućnost za partnerstva i zajednički rad na realizaciji projekata gdje su svoj doprinos, financijski i volonterski, dali pojedinci – građani/ke, članovi mjesnih zajednica i udruga, lokalne uprave i poduzeća.

Prvi pokazatelji Snage lokalnog su evidentni kroz priče i prezentacije realiziranih projekta i važnosti otvaranja mogućnosti za uključivanje građana i njihovo sudjelovanje u pitanjima koja su bitna za svakog građana/ku. Svi akteri koji su uključeni kao dio projekta „Zajedno za lokalni razvoj“ kao i implementatori devet podgrantova prepoznali su potencijal Lokalnih mreža za razvoj na području općina/gradova ali i mogućnost za suradnju i partnerstva s članovima Lokalnih mreža iz drugih općina/gradova.

Konferencija za medije je bila prilika za komunikaciju, upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija, ali i za uspostavljanje međusobne suradnje između organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica na temama zajedničkog djelovanja i rješavanja problema na području koje je obuhvaćeno projektom.

Kroz projekt „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ tendencija je upravo povezivanje lokalnih aktera da sa udruženim snagama, znanjima, resursima i kapacitetima budu nositelji društvenih promjena i lokalnog razvoja.

Projekt “Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj” implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki “Grahovo” iz Bosanskog Grahova uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID.

EKO OTPOR